Men hur gör man då?

Den frågan ställde jag mig ofta när barnen var små och jag läste böcker om föräldraskap. Böckerna var fyllda av fina formuleringar om samarbete och ömsesidig respekt och när jag läst dem tänkte jag : ”Ja, det här gillar jag! Det här vill jag!” Sedan uppkom frågan: ”Hur gör jag då?! Hur förverkligar man de där fina idéerna i praktisk handling?” Och strax därpå följde upplevelsen av otillräcklighet, när jag insåg att jag fortfarande inte hade en aning.

Den där upplevelsen av otillräcklighet ville jag inte att mina läsare skulle ha efter att ha tagit sig igenom min bok. Det visste jag med säkerhet, redan när jag påbörjade mitt skrivande. Jag ville att mina läsare, när de vara klara med min bok, inte bara skulle vara övertygade om målet – samarbete och likvärdighet i relationerna mellan vuxna och barn – utan också ha en tydlig uppfattning om hur de kunde göra för att nå dit.

Det här samtalet mellan Mattias Ribbing och mig präglas av samma ambition. Jag tror och hoppas att du som tittar finner att du får många praktiskt tips på hur du kan göra för att se mer samarbete och likvärdighet i din familj!

Blir du nyfiken? Inspirerad? Provocerad? Ta chansen att lyssna på mig och Mattias när vi föreläser tillsammans i höst! Under vår turné kommer vi att besöka inte mindre än elva orter. Läs mer och boka dina biljetter på www.barnens-basta.se

Facebook
Email
Subscribe
Notify of
guest
2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emilie
Emilie
4 years ago

Hej Petra! Följer dig och läser och försöker lära. Häromdagen läste jag ett citat som en god vän till mig lade upp på sociala medier som verkligen fick mig att förstå just hur jag kan handla i praktiken: ”The way we speak to our children becomes their inner voice”. Det låter så självklart, men var väldigt nyttigt för mig som förälder att bära med mig, påminna mig själv om och praktisera.

Sök på blogginlägg
Prenumerera på bloggen
via e-post

Antal aktiva prenumeranter: 9 732

Köp min bok!
Podd för föräldrar och pedagoger!
Populära inlägg: