Kan du? Eller vill du?

Jag kan ha sex med dig ikväll, om du vill.

Tänk dig att din partner uttryckte sig så till dig. Skulle du bli sugen? Eller upplever du att det är något som saknas i det här erbjudandet? Kanske känslan av ömsesidighet? Det är liksom mysigare att vara tillsammans när den andre inte bara har erbjudit sig att vara med – utan också uttrycker sin egen önskan att vara det: Jag längtar efter att ha sex med dig ikväll. Vill du?

Jag har gjort en spaning. Jag har konstaterat att ömsesidigheten många gånger uteblir i umgänget med barnen. Vi föräldrar erbjuder oss att göra saker tillsammans med barnen:

”Jag kan läsa en saga för dig nu, om du vill.”
”Om du vill spela kort med mig idag så är det nu det passar!”

Jag tror att barnen är precis som du och jag – de skulle gilla att höra att vi vill tillbringa tid ihop med dem:

”Jag vill gärna läsa en saga med dig nu! Har du lust?”
”Jag gillar att spela kort med dig och skulle gärna göra det nu. Vad säger du om det?”

Dagens föräldrar är otroligt angelägna om att umgås med sina barn – att ”göra insättningar på relationskontot”. Jag tror att de insättningar som väger tyngst är de som förmedlar känslan av ömsesidighet: JAG VILL vara med dig!

Vad tror du?

Facebook
Email
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sök på blogginlägg
Prenumerera på bloggen
via e-post

Antal aktiva prenumeranter: 9 732

Köp min bok!
Podd för föräldrar och pedagoger!
Populära inlägg: