Gräv där du står och sopa framför egen dörr

Irritationen och ilskan slog läger i vårt hus härom morgonen. Vi var stressade. Alla gapade i munnen på varandra. Ingen satt på sin stol och åt frukost. Det var helt enkelt en sådan där morgon som man helst bara vill radera ur minnesbanken när man väl sitter i bilen på väg till jobbet. Jag ville visa barnen deras matsäckar och förklara vilka kläder som var bra att ta med på utflykten, men ingen hörde vad jag sa för 6-åriga dottern skrek i högan sky eftersom hennes favorittröja låg i tvätten. I ren vanmakt höjde jag rösten rejält:

Nu får du sluta gapa!!!

 Förvånat tittade dottern på mig och sa med alldeles vanlig röst:

Men mamma, fattar du inte att om du skriker åt mig så minskar dina chanser att jag slutar skrika. Om man vill att barnen skall göra något så måste man faktiskt göra likadant själv!

Barn gör som vi vuxna gör. Tack för påminnelsen älskling!

Lever du upp till de krav du ställer på barnen?

Taggar:, ,

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar