Det blir en bok!

Likvärdighet, integritet, respekt, gemenskap… Det finns en uppsjö av böcker på föräldraskapshyllan där dessa och andra vackra principer för samvaro med barn lanseras och beskrivs.

Föräldrar läser och nickar instämmande. Sedan drabbas de av otillräcklighet. Skuldkänslor. Frustration. För hur sjutton gör man!? I verkligheten?

Länge tänkte jag att jag skulle skriva en bok om det. Jag vill ge föräldrar stöd i att omsätta alla tjusiga ideal i praktiskt familjeliv!

Jag hade massor av tankar och inspiration, men att sätta mig ner och skapa ordning och struktur på allt det där – det tog emot. Därför började jag blogga. Att sätta sig framför datorn på morgon och tänka ”jag skriver en bloggpost” var helt enkelt inte lika överväldigande som att sätta sig där och tänka ”jag skriver en bok”.

iStock_000004792809XSmall

Så en dag fick jag ett mejl. Ni vet hur folk ibland skriver ”veckans bästa mejl” på ämnesraden för att väcka mottagarens intresse? Det stod det inte, men det var det! Förmodligen årets bästa mejl. Det var från en bokförläggare. Hon hade läst min blogg, gillade det jag skrev och undrade om jag händelsevis hade några planer på att skriva en bok?

Då var det liksom dags! Dags att ta det där samlade greppet, skapa ordning och struktur och säga till mig själv ”nu skriver jag en bok!”.

Så det gör jag nu! Mycket är färdigskrivet, men en del återstår ännu. Till sommaren skall manuset vara färdigt och i början av nästa år kommer sedan boken äntligen ut på bokförlaget Bonnier Fakta.

Jag känner mig glad. Förväntansfull. Stolt. Och lite nervös.

//Petra

Ps. Jag kommer förstås att fortsätta skriva här på bloggen även framöver!

Öppen föreläsning! Måndag 25 mars föreläser jag i Vallentuna. Läs mer här –>

Facebook
Email
Subscribe
Notify of
guest
31 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jessica
11 years ago

Va roligt!!! den boken ser jag fram i mot 🙂
Lycka till med skrivandet.

Anna Sandström
11 years ago

Hej Petra! Jättestort GRATTIS!
Och lycka till! <3

Lena W
Lena W
11 years ago

Åh så fantastiskt, den boken ser jag med fram emot och den kommer köpas så fort den kommer ut!!
Lycka till!

Charlotte
Charlotte
11 years ago

JIPPI!!!!!!! Äntligen!

Sara
Sara
11 years ago

Åh så kul.
Jag har läst en del böcker i detta ämne och tycker att det är så himla svårt att vara en bra förälder i alla sammanhang. Det enda som jag känner att jag kan likna mig själv med är din blogg.
Ska köpa boken direkt.
Tack!
Mvh Sara

Anna
Anna
11 years ago

Tycker din blogg är helt suverän, med väldigt många kloka inlägg. Att nu få det mesta samlat i en bok är ju helt fantastiskt. Kommer köpa boken direkt!!

Maria Klein
11 years ago

Är glad, både för din skull och för alla oss föräldrar som får möjlighet att i bokform få ta del av din visdom. Mest av allt är jag glad för att barn tack vare dig kommer att känna sig ännu mer sedd, hörd, bekräftade, respekterade och tagna på allvar.

Kram Maria

Nina Rutström - bloggar från spinnsidan
11 years ago

Klart du ska skriva en bok. Helt rätt! Jag kommer köpa den. Lycka till!

Erika
Erika
11 years ago

Grattis!!! Vad glad jag blir. Då kanske till och med min familj, förskolepersonal mm kan läsa det du skriver . Det är lättare att tipsa om, ge en bok i handen på någon än att tipsa om en blogg. ( även om jag älskar bloggen) All lycka till. Jag längtar tills resultatet går att köpa 🙂

Ida
Ida
11 years ago

Å vad glad jag blir! Du är VIKTIG! Din kunskap är viktig! Å många många behöver läsa det du skriver. Ser verkligen fram emot att läsa den 🙂 och även tipsa förskola och vänner! Grattis och lycka till!
Ha en fin dag! Med vänlig hälsning, Ida

Linda Pettersson
Linda Pettersson
11 years ago

Åh vad roligt! Grattis! Den boken ser jag fram emot att ha i min ägo!

Maria
Maria
11 years ago

Längtar redan!

Sherlock
Sherlock
11 years ago

Jag köper den nu!
Har läst fram och tillbaka i din blogg i ett år och det är så vettigt och logiskt det du skriver.. Jag hoppar ur mina invanda hjulspår och har fått några nya tankebanor 🙂

Karolin wahlström
Karolin wahlström
11 years ago

Hade det funnits en gilla knapp hade jag tryckt på den nu. Jag älskar att läsa dina inlägg å kommer defenetivt stå först å köpa din bok.

Avanai
11 years ago

Grattis! Ser fram emot att läsa din bok och köpa den till kompisar som ska ha barn 🙂

Ylva
Ylva
11 years ago

Hurra, grattis!

Charlotta
Charlotta
11 years ago

Ja vad kul! Då kan jag äntligen nå mina bekanta som inte är bekväma med att följa en blogg med ditt budskap.

Linda Griffin
Linda Griffin
11 years ago

Vad glad jag blir att du skriver en bok! Den kommer jag definitivt köpa!!

Angelika Vaala
11 years ago

Så kul, grattis! Gillar det du skriver 🙂

Maria Ivis
Maria Ivis
11 years ago

Grattis!!

Jenny / Ekomamma i stan
11 years ago

Den boken vill jag läsa!

Astrid
Astrid
11 years ago

Åh! Som jag väntat på detta! Underbart! 🙂

Sofia
Sofia
11 years ago

Åh vad härligt! Det är precis vad som behövs!
Snälla, snälla, snälla: ge riktigt konkreta tips och gärna en steg-för-steg-lista. I ”Växa inte lyda” har han ett förslag på husregler på slutet att sätta upp. Gör gärna något liknande, färdig lista på steg eller saker att tänka på – men mer!

En sida med ”Vad ska man säga istället för ’Vad duktig du är’, färdig att kopiera och sätta upp på väggen för att påminnas varje dag.

En sida med ”Hur jag ber mitt barn att göra något” med ditt meningsrecept ”jag vill att du…” ”när det är X så känner jag mig Y”. Färdig att skriva av och sätta upp på väggen.

För precis som du skriver så är det så lätt att läsa böcker och tycka att det man läser är fantastiskt, men att sedan faktiskt lyckas göra det – är en helt annan sak. Jag ser på mina vänner omkring mig som VET att de inte bara ska berömma sin dotter för hur duktig och söt hon är – de har läst böckerna, men i det dagliga livet fastnar de ändå i gamla invanda hjulspår. De vet att belöningar och bestraffningar inte är rätt väg att gå, det har läst på om det med, men ändå ger de upp och börjar utlova klistermärken i stundens hetta.
Min son är bara 14 mån, men snart hamnar vi väl där också…

(Min favoritbok är för övrigt ”Switch – how to change things when change is hard” eller på svenska ”Byt spår” där har de ett superbt ramverk för hur man genomför förändringar som arbetas in i hjärnan genom boken och sedan är fantastiskt användbart.)

Jennie Björk
Jennie Björk
11 years ago

Åhhh va bra! Den skall jag ha!!!!

Mía
Mía
11 years ago

Tummen upp !!! Stor GRATTIS Petra

Louise
11 years ago

Åh vad kul – grattis!

Mod Thörn
11 years ago

Fantastiskt bra. . . Det är bara Kärlek till ALLA <3

Doktor Cecilia
11 years ago

Åh vad roligt! Ser fram emot boken!

Sök på blogginlägg
Prenumerera på bloggen
via e-post

Antal aktiva prenumeranter: 9 731

Köp min bok!
Podd för föräldrar och pedagoger!
Populära inlägg: