Intervju i Nära Barn

I februari kom första numret av nya tidningen Nära Barn. Där fanns en intervju med mig. En intervju som jag gillar mycket eftersom jag fick gott om utrymme att berätta om mina tankar. Vi pratade om att förstå sina egna och barnets behov, om hur det är att gå en föräldrakurs, vad som är lätt och svårt i föräldraskapet och en hel del annat också.

———

Porträttet – Petra Krantz Lindgren

Text: Kim Hazelius

Petra Krantz Lindgren berör. Hennes helt färska bok ”Med känsla för barns självkänsla” gör succé. Budskapet handlar om att bygga goda, likvärdiga relationer och hon skickar ofta tillbaks frågor istället för att leverera färdiga lösningar. Petra är övertygad om att vi och våra barn själva sitter inne med svaren, och erbjuder ”bara” förslag på vägar att nå oss själva och varandra. Men så har det inte alltid varit.

För bara några år sedan sökte Petra själv svar genom att logga in på nätet med sina funderingar, istället för in i sig själv. En kurs i Aktivt föräldraskap förändrade inte bara hennes eget familjeliv utan hela hennes karriär.
– Det blev en riktig käftsmäll, berättar hon. På kursen fick jag en massa frågor som ”Vad vill du? Vad är viktigt för dig i dina relationer?” och jag insåg hur lite jag hade litat på mig själv.
Innan kursen utgick Petra med närmast religiös frenesi från Anna Wahlgrens Barnaboken och kände sig trygg med det. Kursen var bara tänkt att putsa till de sista skönhetsfläckarna på hennes annars perfekta föräldraskap, men istället fick hon börja om från början.
– Det var omskakande att plötsligt komma i kontakt med vad jag själv ville, och det väckte känslor av skuld och skam. Jag hade gjort saker med barnen som jag mått dåligt av, men jag tänkte att ”så här gör man”. Samtidigt var det otroligt befriande, plötsligt kunde jag göra som jag ville utan att vara en dålig förälder.

Läs hela intervjun här –>

 

Facebook
Email
Subscribe
Notify of
guest
5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Klara
Klara
9 years ago

Har tyckt om det du säger Petra. Själv har jag funderat på att man ota tar på sig en ”schablon vuxen roll” inför sina barn. Istället för att vara rak med vad man tycker och känner. Håller för det mesta med i det du skriver och blir uppmuntrad. TACK, Klara.

Gisan
9 years ago

Mycket bra och intressant intervju. Ska idag börja läsa din bok och igår kväll hade jag glädjen att kunna anmäla mig till en av dina kommande föreläsningar. Du hjälper mig på ett inspirerande sätt att bli en bättre mamma. Tack!

Gisan
9 years ago

Då gör jag det 🙂

Sök på blogginlägg
Prenumerera på bloggen
via e-post

Antal aktiva prenumeranter: 9 732

Köp min bok!
Podd för föräldrar och pedagoger!
Populära inlägg: