Radio

Idag var jag med i programmet ”Förmiddag” i P4 Radio Stockholm. På sju minuter hann vi prata om skillnaden mellan självkänsla och självförtroende, om hur man kan uttrycka sina egna gränser utan att kränka barnet, om den viktiga ”varför-frågan” och om att ha dåligt samvete som förälder. Och om en del annat också faktiskt …

Du kan höra inslaget här. Hoppa fram till 3:02:45.

Blir du nyfiken på att läsa boken? Adlibris säljer den fortfarande med fin rabatt, 159 kr (ord. pris 177 kr).

Facebook
Email
Subscribe
Notify of
guest
8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
9 years ago

Petra, har du slutat med dina lärorika blogginlägg ? Längtar efter fler inspirerande inlägg som rör den ständigt levande dialogen med våra nära.
//anna

Elin
Elin
9 years ago

Hej! Har precis läst klart din bok. Jag tror att den verkligen kan göra skillnad för mig och min familj. Väldigt enkelt, men ändå helt annorlunda. Igår morse satt min son och spelade på sin IPad istället för att klä på sig och äta frukost även om vi tidigare kommit överens om att endast spela när man är färdig. Jag ville säga åt honom utan tjat och risk för dålig stämning/konflikt. Tänkte efter gällande behov. Sonen är 9 år och gillar inte regler och vill gärna bestämma själv. Insåg att han har behov att få ta mer ansvar själv för sin planering. Frågade sonen om han själv kan planera sin morgon så att han var klar att gå till skolan halv åtta. Det ville han gärna. Han fick lite bråttom med kläderna och tandborstningen precis innan halv, men var glad och kom iväg till skolan i tid! Tack Petra för boken och budskapet!

Emilie
Emilie
9 years ago

Tack Petra<3 Jag tycker så mycket om dig och dina värderingar. Jag ösnkar att jag hade haft råd att köpa din bok för jag vill veta mer!!

Fortsätt med det du gör!!

Hälsningar från mamman till ett s.k "High need barn"

Anne
Anne
9 years ago

Hej Petra och tack för en underbar bok! Vet inte om min fråga passar här, men skulle vara jättetacksam om du kunde ge mig lite råd. Du skrev om hur man kan prata med en tjej som t.ex. känner att hon är tjock. Min åttaåriga flicka tycker plötsligt att hon har för stor näsa och är jätteledsen över det. Hon speglar sig hela tiden och är missnöjd och ledsen varje morgon innan hon ska till skolan. Det verkar inte vara något annat som tynger henne.

Jag har försökt fråga henne varför hon tycker och känner så, men svaret är bara att hon helt enkelt tycker näsan är stor och att hon inte vill se ful ut. Vet inte hur jag ska diskutera detta med henne, för jag vill verkligen inte att hon ska ha utseendekomplex i åttaårsåldern. Hur kan jag hjälpa henne att tycka om sitt eget utseende? Oerhört tacksam om du kan svara på detta eller skriva ett inlägg om småtjejers utseendekomplex och hur man kunde diskutera dem med barnen.

Sök på blogginlägg
Prenumerera på bloggen
via e-post

Antal aktiva prenumeranter: 9 727

Köp min bok!
Podd för föräldrar och pedagoger!
Populära inlägg: