Så laddar ni gemenskapen i familjen

Satsa på att umgås ostört med barnen tio minuter om dagen. Det gör underverk för familjesammanhållningen, menar bokaktuella beteendevetaren Petra Kratz Lindgren.

Du har hämtat på förskolan, handlat mat, lagat middag och röjt undan i köket. Sedan är det tid för bad och nattning. Hur blev klockan plötsligt åtta? kanske du undrar medan du stoppar om barnen efter sagan.

Det är inte alltid så enkelt att få till de där familjestunderna med småprat och umgänge i vardagen. Ibland rymmer inte heller helgerna så mycket oplanerad tid mellan aktiviteter och besök hos vänner. ”Har vi en ledig dag tillsammans är vi i princip hemifrån från att vi vaknar tills barnen ska sova”, berättar en mamma på Familjeliv.

Beteendevetaren och bloggaren Petra Krantz Lindgren, aktuell med boken ”Med känsla för barns självkänsla”, träffar ofta föräldrar som upplever att de knappt har någon tid för umgänge med familjen.

– Många berättar om tidspressen. De har tolv minuter på sig att steka köttbullar och tre minuter att byta om innan de ska i väg med barnen till gympan. Andra tror att samvaro handlar om att gå på många arrangerade aktiviteter ihop. Men det är svårt att utveckla relationen i en biosalong eller i simhallen, menar hon.

Läs hela artikeln på Familjeliv.se –>

united hands

Facebook
Email
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sök på blogginlägg
Prenumerera på bloggen
via e-post

Antal aktiva prenumeranter: 9 732

Köp min bok!
Podd för föräldrar och pedagoger!
Populära inlägg: