Vardag igen! Om morgonstress och förskoleinskolning

Det går fort. Plötsligt känns de lata och fria dagarna som ett avlägset minne. Över en natt skall vi ställa om till rutiner, tidspassning och planering. Vänja oss vid att säga hej då varje morgon. För många är allt det här liktydigt med stress. Värst är den under den där morgontimmen: Inget bröd i skafferiet?! Borsta tänder. Packa väskan. Hur var det med extrakläder på hyllan? Behövs gummistövlar idag? Just sjutton! Det var visst någon lapp som skulle fyllas i!?

För dig som behöver lite hjälp att styra upp mornarna vill jag tipsa om den här intervjun med mig på Familjeliv.se -> På bilden längst ner i det här inlägget bjuder jag också på en utökad ”felsökningsguide” vid morgonstress.

Kanske är det också dags för inskolning? Första gången på förskola? Ny avdelning? Börja skolan? Eller kanske behövs det en återinskolning efter ledigheten? Ibland går inskolningen som en dans och både barn och föräldrar är tillfreds. Men för en del barn (och föräldrar) är avskeden varje morgon svåra. Hur kan man som förälder och pedagog stötta barnet i de situationerna? För flera år sedan skrev jag ett inlägg om min egen dotters förskoleinskolning och vad hon lärde mig då. Inlägget är ett av de mest lästa på bloggen och, tycker jag själv, ett av de allra viktigaste. Dela det gärna vidare om du tror att det kan hjälpa andra föräldrar och pedagoger!

Hösten. För min del väntar mängder av föreläsningar ett par kurser. Det skall bli sååå roligt att komma ut och träffa engagerade föräldrar och pedagoger runt om i landet igen! Föreläsningar som är öppna för allmänheten lägger jag efterhand ut under fliken ”Aktuellt” här på bloggen. Först ut är Skåne! Den 16 september föreläser jag i Vellinge. Jag ser också fram emot att prata om min bok på bokmässan i Göteborg och att lansera den i Norge och Danmark!

Du vet väl att jag har en sida på facebook där jag delar med mig av tankar, tips och råd kring föräldraskap? Tyvärr visar inte facebook allt jag skriver i ditt flöde, även om du valt att ”gilla” min sida. Gör så här om du vill vara säker på att ta del av allt jag skriver:

1. Gå till min sida (och gilla den om du inte redan gör det).
2. Klicka på den lilla pilen till höger om ”gillar”.
2. Bocka för ”Ta emot aviseringar”.
3. Se till att ”Följer” är ikryssat bredvid ”Gillar”.

 

felsokning morgonstress

 

 

Facebook
Email
Subscribe
Notify of
guest
2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carin
Carin
9 years ago

Såg av en tillfällighet en ”like” på Facebook, och halkade vidare hit till din blogg. Igår kväll landade boken i brevlådan och efter två kapitel så kändes det på något sätt som jag hittat hem. TACK för alla kloka ord och påminnelser, så lätt att glömma i vardagsbruset !! Hälsar en nyfrälst 🙂

Sök på blogginlägg
Prenumerera på bloggen
via e-post

Antal aktiva prenumeranter: 9 731

Köp min bok!
Podd för föräldrar och pedagoger!
Populära inlägg: