Självkänsla i förskolan

Vad är självkänsla? Hur kan man tänka kring självkänsla i förskolan? Och hur kan man arbeta med relationer så att alla barn upplever att de har en plats i förskolan? Om detta och en hel del annat pratade jag nyligen med Josefin och Sofie, som driver Förskolepodden.

Du kan lyssna på avsnittet här eller i någon av de vanliga poddapparna.

*KURS I KOMMUNIKATION OCH KONFLIKTHANTERING MED BARN OCH UNGA*

Den 20 oktober startar jag nästa kurs i Stockholm. Kursen riktar sig till både föräldrar och pedagoger. Du kan läsa mer om kursen och anmäla dig här –>

Facebook
Email
Subscribe
Notify of
guest
6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
6 years ago

Hej!
Jag har en 4- åring som går i förskolan. Hon och 3 andra har lekt mycket med varandra men nu verksr det som att det är dottern och en av tjejerna som leker med varandra mest. Problemet för mig är att hon och bästisen utesluter de andra. När jag ska hämta henne vill de andra barnen alltid krama hennne men dotter. Säger ” nej jag vill bara krama N”. Det jag sagt till dottern är” om du inte vill ha en kram kan du säga nej jag vill inte kramas” eller så säger jag”dem andra barnen kanske bli ledsna då”. Vad ska jag säga till henne för att inte döma, kränka etc. Jag vill inte säga ” det där är inte okej ( döma) eller ”hur skulle du känna om nägon annnan gjorde så mot dig” . Jag vill att hon själv ska kunna tänka efter och reflektera. Har du tips på vad jag kan sägs? Läser vidare din bok nu… tack för en grym bok.

Charlotte
Charlotte
6 years ago

Tittar på super nany Sverige och tänker bara på hur jag inte vill göra, jag vill inte ha bestraffningar, belöningar eller konsekvenser. Du borde göra ett eget program hur man kan skapa en bättre relation till sina barn och få mer samarbete utan bekostnad på barnens självkänsla!

Jenny
Jenny
6 years ago

Hej Petra, du kör inga kurser online eller via skype? Bor utomlands och skulle behöva stöd med kommunikation och konflikthantering. Att ”bara” läsa hjälper
mig inte i nuläget. Mvh, Jennyå

Sök på blogginlägg
Prenumerera på bloggen
via e-post

Antal aktiva prenumeranter: 9 732

Köp min bok!
Podd för föräldrar och pedagoger!
Populära inlägg: