Ny kurs för pedagoger!

Att vara pedagog är inte bara stimulerande. Det kan också vara utmanande och ibland riktigt svårt. Du förväntas vara både empatisk och professionell – inte bara i vardagen – utan också när svåra händelser inträffar. När en förälder till ett barn blir allvarligt sjuk och kanske dör. När ett annat barns föräldrar går igenom en skilsmässa och barnet mår dåligt. När en stor olycka sker och många i omgivningen drabbas. När ett hem brinner ner. När ett illdåd inträffar.

Vet du hur du bäst bemöter barn, unga och föräldrar i situationer som dessa?

För dig som svarar nej eller känner dig osäker på svaret har jag goda nyheter. Tillsammans har min vän och kollega, Sara Johansson, och jag tagit fram en kurs i krisstöd för pedagoger i förskola och skola.

Sara är beteendevetare, utbildad i psykotraumatologi, och författare till boken Krisstöd vid olyckor, katastrofer och stora händelser. I Sverige har hon har arbetat med krisstöd till familjer där ett barn eller en vuxen har svår psykisk eller fysisk sjukdom. Hon har också bla arbetat i Thailand efter tsunaminkatastrofen, i Syrien, i Pakistan och i Oslo i omedelbar anslutning till terroristdåden där. Första gången jag hörde Sara föreläsa var när vi båda var anlitade som föreläsare för elevhälsan i en kommun som ville lära sig mer om krisstöd till och kommunikation med flyktingar. Jag blev helt tagen av Saras erfarenheter, hennes stora teoretiska kunskaper och allra mest av sättet som hon förmedlade dem!

Nu skall vi alltså hålla en tvådagarskurs tillsammans, Sara och jag. Sara kommer bla att utbilda om aktuell forskning kring krisreaktioner och om nationella och internationella riktlinjer för krisstöd. Hon kommer också att behandla vad man bör tänka på vid händelser som drabbar många människor samtidigt och ge råd kring utformandet av en krisplan. Jag kommer att stå för de inslag i utbildningen som handlar om samtal med barn, unga, föräldrar och kollegor. Hur lyssnar man på ett sätt som är hjälpsamt? Hur tar man upp svåra frågor, så att de inte väcker motstånd? Hur uttrycker man sina egna gränser utan att kränka den andre?

Jag känner mig säker på att det här blir en riktigt bra utbildning och är väldigt peppad inför att leda den tillsammans med Sara!

Vill du veta mer? Då kan du klicka dig vidare till den websida där jag beskriver kursen eller så går du direkt till den fylliga pdf om kursen som vi satt samman. Den kan du också med fördel skriva ut och ge till chefen samtidigt som du berättar att du vill gå den här kursen.

Tror du att ditt barns förskola eller skola skulle behöva uppdatera sina kunskaper om krisstöd? Dela gärna informationen om kursen vidare till alla som kan vara intresserade!

Facebook
Email
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sök på blogginlägg
Prenumerera på bloggen
via e-post

Antal aktiva prenumeranter: 9 732

Köp min bok!
Podd för föräldrar och pedagoger!
Populära inlägg: