Barn som använder fula ord när de är arga och ledsna

– Jag hatar honom! Det vore bättre om han var död!
– Vad står du här och säger? Så vill jag inte att du pratar om din bror!

Vissa saker vill vi inte att barnen säger, eller hur? Att önska livet ur andra människor, att kalla någon för idiot och dåre, det känns helt enkelt inte okej. Men hur lär vi våra barn att uttrycka sina starka känslor – på sätt som är okej? Det pratar jag om i det här klippet.

Facebook
Email
Subscribe
Notify of
guest
2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna HM
Anna HM
5 years ago

Precis så!
När jag har bemött mitt barn så och lyssnat på känslorna bakom de starka ord som använts, och annan förälder eller vuxen varit närvarande som bara tyckt att jag ska säga åt mitt barn att ”så säger man inte!”, har jag hamnat i konflikt med dem p g a våra olika sätt att vilja möta och förstå..

Christina
Christina
5 years ago

Så bra! Tack för att du tar upp sådant här – och att du vågar. Så viktigt.
Tack för allt du sprider.

Sök på blogginlägg
Prenumerera på bloggen
via e-post

Antal aktiva prenumeranter: 9 732

Köp min bok!
Podd för föräldrar och pedagoger!
Populära inlägg: