Barn som använder fula ord när de är arga och ledsna

– Jag hatar honom! Det vore bättre om han var död!
– Vad står du här och säger? Så vill jag inte att du pratar om din bror!

Vissa saker vill vi inte att barnen säger, eller hur? Att önska livet ur andra människor, att kalla någon för idiot och dåre, det känns helt enkelt inte okej. Men hur lär vi våra barn att uttrycka sina starka känslor – på sätt som är okej? Det pratar jag om i det här klippet.

Taggar:, , ,

Spåra från din sida.

Kommentarer (3)

 • Avatar

  Anna HM

  |

  Precis så!
  När jag har bemött mitt barn så och lyssnat på känslorna bakom de starka ord som använts, och annan förälder eller vuxen varit närvarande som bara tyckt att jag ska säga åt mitt barn att ”så säger man inte!”, har jag hamnat i konflikt med dem p g a våra olika sätt att vilja möta och förstå..

  Reply

 • Avatar

  Christina

  |

  Så bra! Tack för att du tar upp sådant här – och att du vågar. Så viktigt.
  Tack för allt du sprider.

  Reply

 • Avatar

  Anna-Maria

  |

  Tack för att du belyser problemet
  Tackla starka känslor först

  O sen tar man ordvalet

  Mycket klokt

  Reply

Lämna en kommentar