Om mig

Jag är beteendevetare och arbetar med vuxna som vill utveckla sina relationer med barn – vuxna som längtar efter ömsesidig respekt och samarbete. Jag erbjuder kurser och inspirationsföreläsningar. Jag har också skrivit en bok, Med känsla för barns självkänsla, som utkom 2014 på bokförlaget Bonnier Fakta. Boken har sålt i ca 100 000 exemplar i Sverige och har blivit översatt till sju språk, bla franska, tyska och koreanska.

Jag har en grundutbildning i psykologi, samtal och kommunikation. Jag har också skrivit en doktorsavhandling i statsvetenskap med inriktning mot politisk psykologi, där jag fördjupat mig i hur våra tankar och känslor hänger ihop (eller inte hänger ihop) med vad vi väljer att göra i olika situationer.

Foto: Malin Tvedt, Be You Photography

Jag brukar säga att jag arbetar med ”personlig avveckling”. Jag upplever nämligen att i jakten på ”verktyg och metoder för att hantera relationerna med barnen” försvinner den vuxna människan många gånger bakom en pedagogisk fasad. Men barnen vill inte leva med ”pedagogvuxna”! Föreställ dig själv hur det vore att leva med en partner som gav dig en guldstjärna varje gång du gick ut med soporna och uppmanade dig att säga förlåt och ”låta som att du menade det” när du varit otrevlig mot grannen (trots att grannen varit otrevlig mot dig så sent som dagen innan).

I mitt arbete vill jag inspirera och stötta vuxna att våga lämna rollen som pedagoger. Jag är nämligen helt övertygad om att för att utveckla goda relationer med barnen krävs samma ingredienser som i alla andra relationer: respekt, intresse, ärlighet, tilltro och uppskattning. Varken mer eller mindre.

 

 

Sök på blogginlägg
Prenumerera på bloggen
via e-post

Antal aktiva prenumeranter: 9 732

Köp min bok!
Podd för föräldrar och pedagoger!
Populära inlägg: