Podd, radio och tack

Förra veckan besökte jag Lina och Helena, som har podden Life with Kids. Det blev ett samtal om att hur vi föräldrar kan förebygga konflikter med barn, det dåliga föräldrasamvetet, föräldraskapets mål, trotsiga barn (eller är det månde föräldrarna som trotsar?), blyga barn och mycket, mycket annat. Jag tyckte det blev ett väldigt bra samtal! Du hittar poddavsnittet här –>. Det är på 56 minuter och jag kommer in från 12 minuter och framåt.

Har du läst mina senaste artiklar om hur vi vuxna kan lära barn att ta ansvar och säga förlåt? Det hade Radio Vega gjort och de hörde av sig för en intervju i programmet Vega Samtal, just om ordet ”Förlåt”. I programmet diskuterar Pia Abrahamsson med terapeuten Mela Nyholm och familjerådgivaren Yvonne Terlinden. Och så är jag då också, som sagt, med på ett hörn. Ett riktigt intressant och tankeväckande program, som ni kan lyssna på här –>

Tack!
I början av året skrev jag här på bloggen om min mans njursjukdom och att jag skulle donera en njure till honom. Många har hört av sig och undrat hur det gått. Tack! Omtanken och intresset värmer, skall ni veta. Svaret är att det gått jättebra! Den 18 januari opererades vi båda på Huddinge Sjukhus. Efter fyra dagar var jag pigg nog att åka hem (även om jag inte direkt skuttade ut genom sjukhusentrén). Tre dagar senare kom också min man hem. Därefter följde några veckor i tv-soffan för oss båda, innan orken långsamt kom tillbaka. Nu är jag i full gång och jobbar igen och mår bra. Maken mår också bra. Han äter mängder av mediciner och går på täta kontroller, men allt går enligt bästa möjliga plan. Om ni bara visste hur underbart det är att komma hem efter jobbet och hitta honom fixandes med något i trädgården eller i garaget, istället för att, som förr, ständigt hyscha på barnen och påminna: ”Tysta, tänk på att pappa sover!”

Taggar:, , , ,

Spåra från din sida.

Kommentarer (3)

 • Avatar

  Cina

  |

  Hej!
  Jag har läst dina böcker samt gått på din föreläsning med teckenspråkstolkar.
  Nu vill jag titta på videofilmen men tyvärr är det ingen text. Jag som döv teckenspråkig förälder vill hänga med. Det är många av mina döva teckenspråkiga vänner som följer din blogg.

  Reply

  • Avatar

   Petra

   |

   Hej Cina, vilken videofilm är det som du vill titta på och som inte är textad?

   Reply

 • Avatar

  Klara Lindberg

  |

  Hej

  Massa intressanta tips att (träna) på. Däremot använder ni hon och han i olika sammanhang i podd-avsnittet. Något som kan vara värt att tänka på eftersom vi så lätt tar förgivet och hamnar där. Själv hamnar jag där varje gång jag ska berätta sagor för barnen och aktivt försöker säga hen som blir han istället. När ni pratade om blyghet fall det in i hon medan ni länge hade pratat om han och honom. Aktiv/passiv, så som vi många gånger delas in som efter vårt kön.

  Reply

Lämna en kommentar