Min bok

Med känsla för barns självkänsla (Bonnier Fakta) har blivit en modern klassiker. Den har sålts i 100 000 exemplar i Sverige och den har blivit översatt till sju språk: franska, tyska, koreanska, polska, estniska, norska och danska.

Du kan köpa den hos Adlibris och Bokus eller i en bokhandel nära dig.

 

Hur kan vi ge näring åt barns självkänsla och samtidigt ta hand om våra egna behov och gränser? Hur kan vi uppfostra barn som tycker om och respekterar sig själva, men också har respekt och empati för andra människor? Hur lyssnar vi på barn så att de vill berätta om det som är viktigt för dem? Hur får vi barn att vilja lyssna på oss? Hur kan vi stötta ett barn som har problem? Dessa och många andra frågor tas upp i boken.

Ur bokens inledning

När du skäller på mig, mamma, är det svårt för mig att älska mig själv. Så löd rubriken på ett inlägg som jag skrev på min blogg vid ett tillfälle. I inlägget beskrev jag ett samtal som jag hade haft med min sjuåriga dotter, där jag frågade henne om hon älskade sig själv. Hon svarade att hon oftast gjorde det, men att hon kände sig dum när jag pratade med arg röst till henne och ”när jag känner mig dum är det svårt för mig att älska mig själv.”

Inlägget fick en explosionsartad spridning på nätet. Under två dagar hade det 260 000 visningar, mångdubbelt fler än något annat jag skrivit både före och efter det. Varför blev det så? Jag tror att svaret finns i inläggets rubrik. Vi föräldrar älskar våra barn. Naturligtvis vill vi också att våra barn skall älska sig själva, veta hur värdefulla och fantastiska de faktiskt är. Tanken på att de skulle tvivla på det berör oss djupt och blir smärtsam när vi påminns om att vårt sätt att möta barnen påverkar vad de tycker om sig själva. Vad vi som föräldrar säger och gör har betydelse för hur våra barn ser på sig själva, vad de känner inför sig själva, vilken längtan och vilka drömmar de bär i sina hjärtan. Det kan kännas som ett stort ansvar. Och som en underbar möjlighet.

Köp boken hos Adlibris, Bokus eller i en bokhandel nära dig.

Sök på blogginlägg
Prenumerera på bloggen
via e-post

Antal aktiva prenumeranter: 10 052

Köp min bok!
Podd för föräldrar och pedagoger!
Populära inlägg: