Mellan hem och skola: Få kommunikationen att funka!

kommunikation föräldrar pedagoger skola

Två filmer

I syfte att hjälpa föräldrar och pedagoger att skapa goda förutsättningar för samarbete har jag tagit fram två filmer om kommunikation mellan hem och skola. Den ena filmen riktar sig till föräldrar, den andra till pedagoger. Tipsen i filmerna är i grunden desamma, men de exempel jag använder är förstås olika. Filmerna, som är inspelade i en studio, är 30 minuter långa. Till båda finns material för reflektion och diskussion.

Film för föräldrar

Föräldrafilmen, som ligger på Youtube, är gratis för alla att se. Den kan visas och diskuteras på föräldramöten. Det går också bra att länka till den i veckobrev eller på skolans intranät. Självklart kan föräldrar också titta på den själva hemma i soffan!

Se filmen för föräldrar, gratis på Youtube:

Film för pedagoger

Pedagogfilmen passar bra på en arbetsplatsträff eller en fortbildningsdag. Det finns ett reflektionsmaterial framtaget som du får tillgång till vid beställning till en grupp.

Priset för att se filmen är 150 kr/pedagog + en administrationsavgift på 700 kr/beställning. Prisexempel 10 deltagare: (10 x 150) + 700 kr = 2 200 kr. Moms är inkluderat i priset.

Se första delen av filmen för pedagoger här:

Så här beställer du filmen till en pedagoggrupp

Arbetar du skola eller fritidshem och vill du beställa filmen till din verksamhet? Gör så här:

  1. Skicka ett mejl till [email protected]. I mejlet uppger du hur många personer som skall titta på filmen samt fakturaadress.
  2. Du får ett mejl från mig med ett lösenord som gäller för lika många personer som du uppgett i samband med beställningen. I samma mejl får du också reflektionsmaterialet samt en faktura i pdf-format. (Om fakturan skall skickas med vanlig post till en särskild adress är det ditt ansvar att skicka den vidare.)
  3. Personerna i gruppen kan sedan logga in på Vimeo och titta på filmen när det passar dem. Varje person har tillgång till filmen i 48 timmar från det att just den personen loggade in. (Alla måste alltså inte titta på filmen under samma 48-timmarsperiod.)


Är du pedagog och vill se filmen ensam? Då hyr du den här.

Hjälp gärna till att sprida kunskapen!

Vet du någon – förälder, skolledare eller lärare – som skulle kunna ha nytta av filmerna? Dela och tipsa gärna om dem!

Sök på blogginlägg
Prenumerera på bloggen
via e-post

Antal aktiva prenumeranter: 9 732

Köp min bok!
Podd för föräldrar och pedagoger!
Populära inlägg: