Ingen lust att leka med ditt barn?

Gräva i sandlådan. Tusen tittut- och kurragömma­lekar. Göra fart på gungan. Nä, ibland har man bara ingen lust att leka.

Du tittar avundsjukt på de föräldrar som verkligen ser ut att älska lekparken. Sandlådan. Att leka mamma, pappa, barn eller affär. Inombords somnar du av tristess.

Är det verkligen okej att tycka att det är tråkigt att leka med sitt eget barn?

Jajamensan – och dessutom ganska vanligt.
– Ja, många föräldrar tänker att de ”borde” göra vissa saker med sitt barn, som att gå till parken, gå på babysim, leka med bilar, pussla. Jag märker ofta en stor lättnad hos föräldrar när de får reda på att det inte finns några lekar som man måste leka med sina barn, säger Petra Krantz ­Lindgren, beteende­vetare och ledare i grupper för aktivt föräldraskap, som arbetar med kurser och rådgivning för föräldrar.

Läs resten av artikeln på Vi Föräldrar –>

flicka my little pony

Facebook
Email
Subscribe
Notify of
guest
3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gotlands[T]rosorna
11 years ago

Vi pratade om precis detta i avsnitt nummer sju. Den ena av oss älskar att leka med sina barn och tycker att alla ska göra det varesig de vill eller ej. Den andra ”trosan” tycker att det är dumt att låtsas utan bättre att vara ärlig mot barnen och säga nej om en inte vill.
Blev en intressant diskussion.

Maria
Maria
10 years ago

Jag har aldrig tyckt om att leka med barnen. Det är urtrist. Vi har gjort annat tillsammans; läst böcker, gått på upptäcktsfärd i naturen, bakat, lagat mat, spelat spel. Jag hatar sandlådor och lekplatser. Jag är bättre som mamma som fixar och donar, ser till att de har förutsättningar att leka, upptäcka och lära sig nya saker.

pappaledig
pappaledig
Reply to  Maria
10 years ago

Du älskar visst att leka med dina barn!
Upptäcktsfärd, baka, laga mat och spela spel är väl superroliga lekar? Andra roliga lekar kan vara ”vem städar vardagsrummet snabbast” (alla vinner), styrketräning med barnen som hantel (barnen leker helikopter och flyger medan jag får snygga biceps). Det viktiga är väl att ha kul tillsammans. Lär man sig något samtidigt är det nyttigt. (Även styrkepasset är lärorikt eftersom vi räknar tillsammans)

Hitta lekarna ni gillar. Inte vad dom andra gillar.

Sök på blogginlägg
Prenumerera på bloggen
via e-post

Antal aktiva prenumeranter: 9 732

Köp min bok!
Podd för föräldrar och pedagoger!
Populära inlägg: