Oj!

Jag skall skriva en bok och jag skall få den utgiven.

Det var ungefär så långt mina planer sträckte sig för två år sedan, när jag satte mig ner och sa till mig själv: ”Okej, nu är det dags!”

Jag tänkte inte så mycket på om folk skulle köpa boken. Läsa den. Tycka saker om den. Fokus var på att skriva och bli utgiven.

Nu sitter jag här med en färdig, utgiven bok och inser att den har ett liv utanför och bortom mig.

Jag märker att jag känner mig lite blyg på något sätt. Jag är inte helt säker på varför. Kanske för att boken är en del av mig?

Jag känner mig också förvånad. För vet ni!? Boken säljer bra! Riktigt bra. Den ligger på andra plats på Adlibris lista över mest sålda böcker den här veckan. Idag ligger den etta på Bokustoppen efter att ha pendlat upp och ner på tio-i-toppen under ett par veckors tid. Förlaget har redan gjort ett tilltryck eftersom första trycket sålde slut.

Glad förstås. Omtumlad.

Tack till alla er som köpt boken och hjälpt mig genom att ”gilla” och ”dela” det jag skriver.

Puss på er!

Bokus0128 2

Adlibris 0129 2

Taggar:, ,

Spåra från din sida.

Kommentarer (18)

 • Avatar

  Petra Sundqvist

  |

  Grattis! Tänker att det är ett underbart exempel på hur vi når framgångar just när vi följer våra drömmar om vad vi vill göra. Då är det fokus på det vi vill och sådant som skulle kunna utgöra hinder och stoppa oss (kommer boken att sälja osv) tänker vi inte ens på. Härligt och tur för alla oss läsare och kommande läsare.

  Reply

  • Avatar

   Petra

   |

   🙂

   Reply

 • Avatar

  AktivaDagar

  |

  Varmt grattis! Jätteroligt, inte minst att ett så viktigt ämne toppar listorna!

  Reply

 • Avatar

  Bodil Nylander

  |

  Grattis Petra!! Kul när såna här böcker ligger i topp i stället för deckare o.d. Förstår precis känslan av att känna sig blyg, du bjuder ju verkligen på dig själv och ditt innersta. Tack för att det finns såna människor!

  Och tack till båda Petror för påminnelsen om att när man följer sin dröm så tänker man inte på hindren, och då kan man uppnå storverk. Detta hände mig då jag för några år sedan ”mot alla odds” startade en restaurang på landsbygden – utan erfarenhet av branschen men med erfarenhet av planering, regler och dokumentation. Det var inte många som trodde på idén, men det gick, och omvärlden gladdes åt mötesplatsen 🙂
  (PS: Restaurangen är till salu ifall nån vill byta tillvaro, jag drog igång den för att visa att det gick och ägnar mig nu åt min ordinarie konsultverksamhet. Kundunderlag finns!)

  Reply

  • Avatar

   Maria

   |

   Var ligger restaurangen?

   Reply

   • Avatar

    Bodil Nylander

    |

    Utanför Glada Hudik – kolla på http://www.kolbulle.nu/frankgarden.pdf för att se fastigheten. Kontakta mig (se kontakt i pdf:en) om du vill ha mer info om själva verksamheten 🙂

    Reply

 • Avatar

  Emma Landberg

  |

  Nu har även jag fått tips om din blogg – att den är så bra – så den ska jag nu följa! Kul att du skrivit en så angelägen bok. Grattis till toppenförsäljning!

  Reply

  • Avatar

   Petra

   |

   Välkommen hit Emma!

   Reply

 • Avatar

  Roger Lif

  |

  Jag har följt din blogg under ett par år och den ger mig massor av inspiration. Nu är jag på en längre resa med familjen och läser din bok. Den är fantastisk! Jag känner mig så rik som får läsa den samtidigt som jag har massor av tid lära och pröva det som känns rätt för oss! Jag blir lika glad varje gång som jag upplever att jag får kontakt med vår (snart) fyraåring genom att försöka bekräfta hans känslor och att han då vill fortsätta att prata. Det ger oss en ny nivå i vår relation.

  Grattis Petra till framgångarna med boken!

  Reply

  • Avatar

   Petra

   |

   Åh, vad glad jag blir när jag läser det du skriver Roger! Jag firar med dig och med fyraåringen.

   Reply

 • Avatar

  Anne

  |

  Tack så jättemycket för din bok! Vi har en 7-årig flicka som lider av OCD och din bok har hjälpt mig att förstå hur jag kan få henne att må lite bättre trots den kamp hon går igenom

  Reply

  • Avatar

   Petra

   |

   Underbart! Tack för att du berättar.

   Reply

 • Avatar

  Madeleine

  |

  Åh har just läst ut din bok, och den var så bra! Jag läste Cecilia Moens bok också och tyckte den var himla bra, och din bok komplementera den på ett strålande sätt. Nu ska jag få igenom dina idéer i praktiken. Tack för en bra lässtund.

  Reply

  • Avatar

   Petra

   |

   Vad roligt att du gillar det jag skrivit Madeleine. Tack för att du berättar.

   Reply

 • Avatar

  Sophie

  |

  Grattis Petra!
  Du förtjänar din bok så väl.
  Du är en fantastisk skribent och pedagog!
  Har också en dröm om att få skriva min bok en dag.

  Till något annat…
  Har du något inlägg om barn och döden?

  Har en tung tid framför oss, då vi ska förklara för två-åriga lillasyster varför inte storebror finns kvar!

  KramSophie

  Reply

  • Avatar

   Petra

   |

   Hej Sophie,

   och tack för dina fina ord!

   Jag kan föreställa mig, men ändå inte…, hur tungt och oroligt det känns som väntar er. Jag har inte själv skrivit något om barn och döden. Däremot såg jag häromdagen att det finns ett inlägg på Doktor Cecilias blogg på temat: http://www.barnakuten.nu/

   Jag hoppas jag får läsa Din bok en dag Sophie.

   Allt gott,

   Petra

   Reply

 • Avatar

  Lisa

  |

  Jag funderar på att köpa din bok då jag ofta gillar det du skriver. Gillar även Martin Foster och hans bok Fem gånger mer kärlek. Strider era tankar/tips/kommunikationssätt på något vis emot varandra? Tack!

  Reply

  • Avatar

   Petra

   |

   Hej Lisa, det var länge sedan jag läste Martin Forsters bok, så jag vågar faktiskt inte svara på det med mindre än att jag läste om den.

   Reply

Lämna en kommentar