När barnet har fastnat i sin egen värld

Klockan är fem i åtta och det är hög tid att gå hemifrån. Men barnet reagerar inte på tilltal. Hon är helt i sin egen bubbla, där leken pågår för fullt.

Middagen står på bordet. Faktum är att den har gjort det en stund nu. Föräldern har sagt till barnet flera gånger att det är dags att komma och äta. Helt utan framgång. Han sitter som klistrad vid en skärm och förefaller vara på en annan planet.

Vad skall man göra när barnet har fastnat i sin egen värld och man vill få kontakt och få barnet att göra något? I den här videon utvecklar jag mina tankar kring denna, väldigt vanliga, fråga.

Nyfiken på att gå en föräldrakurs? Vårens första kurs är fullbokad, men jag återkommer snart med datum för ytterligare en kursstart. Vill du ha förhandsinformation om nästa kurs? Mejla mig på info(at)petrakrantzlindgren.se, så sätter jag upp dig på min mejllista.

Taggar:, , , ,

Spåra från din sida.

Kommentarer (2)

 • Avatar

  Carina Trolsegård

  |

  Hej! Jag har följt din blogg, läst din bok och syssnat (lyssnat med ögonen) på föreläsningen (jag har haft en teckenspråkstolk på föreläsningen). Nu kan jag tyvärr inte hänga med vad du säger i filmen. Själv är jag mor till tre barn, och jobbar som lärare. Nu ser jag att du har skickat den andra filmen som jag inte har möjlighet att hänga med vad du pratar om. Jag är döv och teckenspråkstalande. Har du möjlighet att fixa textning och översätta till svenska så att jag får veta vad du pratar om?

  Ursäkta för besväret! Det finns många döva och hörselskadade som följer din blogg.

  Hälsningar
  C

  Reply

  • Avatar

   Petra

   |

   Hej! Filmen, precis som föregående film, har textning. Om du inte ser det behöver du ändra din inställning på Youtube. Klicka på kuggghjulet i filmrutan och välj undertexter.

   Reply

Lämna en kommentar